29.11.2012

Ullakon aarteita

Tiistaina haettiin taas vintistä muutamia aarteita käyttöön. Enään ei tarvitse kierrellä kirppareita etsien vanhaa ihanaa tavaraa,  riittää kun kipuaa tuonne omaan vinttiin ja sieltä etsii. Tällä kertaa sieltä haettiin riihimäen lasipurkkeja keittiön avohyllykköön sekä vanha singeri makuuhuoneeseen pöydäksi. Myös vanha peili singerin päälle löytyi.

Tuola vintissä on niin paljon kaikkea ihanaa, mutta vielä ei kaikki mahdu käyttöön ja näyttöön, kun on vaan tämä keskikerros käytössä. Ennestäänhän meillä on jo talon alkuperäisistä tavaroista ollut käytössä askon aito ja alkuperäinen 50-luvun senkki tv-tasona, sekä vanha vanha lankkupöytä, jonka on aikoinaan tämänkin talon rakentanut kirvesmies tehnyt karjalassa. Meillä pöytä sai uuden maalipinnan ja lasin päälle suojaksi.. On kyllä paljon hienompi ja upeampi kun ne kaupassa myytävät "vanhat" lankupöydät.




Lasipurkkeihin päätyi: koirien namit ja luut, kissan murot, sekä märkäruokapussit ja lintujen jyvät talveksi. Nuo lasipurkit oli kiva saada käyttöön ja vielä niin että ovat näkösällä.. Mekun asumme itse Riihimäellä ja onpa vielä oma sukunimenikin Riihimäki.. Se siitä täysin salassa kirjoittelusta!

27.11.2012

Ikea..

Nyt nousee savu korvista pahemman kerran.. Olen elokuusta lähtien odottanut että ikea saisi lillesand rautasänkyä 160x200 kokoisena taas valikoimiinsa. Olen kolme kertaa soittanut ja varmistanut, että sänkyä varmasti on vielä tulossa. Vastaus viimeisimmällä kerralla oli, että sängyn toimittaminen/valmistus loppuu huhtikuussa mutta sänkyä tulee vielä myymälöihin joulukuussa.

No mitäpä kävikään äsken.. eksyin ikean sivustolle ja sänkyjä katselemaan, lillesandia ei enään koko ikean sivustolla ole! Sitä ei siis ilmeisesti enään saa.. Entäs nyt? Nukutaanko me loppu elämämme patjoilla lattialla?



Kun on jonkun mielikuvan päähänsä saanut niin siitähän on tunnetusti vaikea luopua.. Nyt vaan ahkerasti selailemaan myyntipalstoja, jos vaikka tuo kuvan ihanuus meille vielä muttaisikin.. Tai sitten luovun mielikuvistani ja etsin toisen sängyn tuon tilalle. Mutta kun en halua!

22.11.2012

Keittiön välitila

Vihdoin saatiin keittiössä välitilan laatat saumattua.. Taino viikko sitten se jo tehtiin mutta nyt vasta ehdin siitä tänne kertomaan. Suurin osa laatoista on jo ollut pitkään paikallaan mutta saumaus on ollut tekemättä. Myös muutama leikattava pala oli vielä laittamatta, mutta nyt meillä on välitilakin valmis + valolista paikoillaan. Ah, keittiö vaan paranee ja kaunistuu koko aika.

Pitkään olin sitä mieltä että meille tulee välitilaan tapetti + lasi eikä mitään muuta.. En tiedä missä vaiheessa ja miten joku sai pääni kääntymään ja nyt meillä on siis valkoinen laatta välitilassa. Sain minä tosin lasiakin.. Tuolla jääkaappi seinustalla avohyllyjen alla on pätkä lasia tapetin suojana, kun tuo lumikide ei todellakaan pyyhkimistä kestä.

Laatoiksi valikoitui matta valkoinen, kokona  50cm x 25cm ja pystyyn asennettuna. Laatasta haluttiin mahdollisimman huomaamaton, näyttävän lumikide tapetin rinnalle. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Olen kuitenkin vieläkin sitä mieltä että tapetti + lasi yhdistelmä olisi ollut enemmän minun näköiseni. No muta sainpahan pääni kuitenkin pidettyä puutason suhteen.

Ja kuvia:



Keskimmäisestä kuvasta näkyy hyvin mitä tuo lumikide tapetti tykkää kosteasta rätistä.. Mies yritti silikoonia pyyhkiä ja lopputulos tämä. Kukaanhan ei ollut maininnut että paperitapetti ei pyyhkimistä kestä. Ei ainakaan kostealla rätillä.

Huomena meillä juhlitaankin tupareita kavereiden kesken. Mukavempihan olisi kun kaikki olisi valmista mutta siihen nyt on vielä aikaa! ;)

15.11.2012

Muistatteko..

..sen plussa mainoksen vuodelta jotakin, missä laitetaan valoja päälle ja pois ja plussapalloja tipahtelee katosta. No kuitenkin.. Itselleni tuli se mainos eilen mieleen, kun klikkailin katkasijasta valoja päälle ja pois, sillä meillä on keittiössä kattovalo!! Enään ei tarvitse pärjätä joulutähdellä ja välitilojen valoilla. Meidän keitiössä näkee lukea lehden nyt myös iltaisin. Voi ihminen olla iloinen arjen pienistä asioista.

Meillä on remontti kyllä opettanut kärsivällisyyttä ja nauttimaan noista arjen pienistä iloista ja ennenkaikkea löytämään niitä ilonaiheita sielä arjen keskellä niistä ihan tavallisista asioista. Toiset ihmiset ei aina ymmärrä kun minä hypin tasajalkaa ja päästelen riemunkiljahduksia esimerkiksi nyt tästä, että meillä on keittiössä kattovalo ja siihen vieläpä tulee se valo kun katkaisijasta painaa.. Toisille nämä asiat kun on itsestäänselviä.. Niitä asioita ei ole odotettu yli kuukautta kaikissa kodeissa ja tultu toimen työmaavaloilla.

Ennen meidän muutot menivät sillä periaatteella että aamulla pakattiin auto ja illalla oli koti jo valmis. Verhot ikkunassa, astiat kaapeissaan ja vaatteet viikattuina kaappiin. Hyvässä lykyssä muuttolaatikotkin jo hävitetty/palautettu. Tämä muutto ei mennyt niin. Lamput eivät ole vielä katossa, verhoja ei ole edes hommattu saati verhotankoja.. Vaatteet on sielä minne mahtuu ja missä vähiten likaantuvat remonttipölystä. On myös laatikoita joihin ei ole kurkattu sen jälkeen kun ne on täyteen pakattu. No ehkä jouluksi.. Tai ensi juhannukseksi.

Nauttikaa te omista arjen pikku iloistanne, minä nautin aivan varmasti omistani!

13.11.2012

Ellos

Elloksen koti  tuotteet ovat tulleet talon oston jälkeen tutuiksi. Edellisviikolla posti toi ellokselta 2kpl villamattoja, olohuoneeseen kerman värisen, koko 200cm x 290cm ja keittiöön harmaan, koko 170cm x 240cm. Matot oli kyllä todella mieluisat ja olen erittäin tyytyväinen etenkin olohuoneen mattoon. . En oikein tiennyt minkälaisen maton olkkariin haluankaan, värinä vaalea ja riittävän iso olivat kriteerit. . Tilasin nuo villamatot vähän niin, että katsotaan nyt jos olis yhtään sellaiset mitä pitää,  kun sain spostiin -40% alennuskoodin. Yllätys oli iloinen! 

Paketissa oli myös vessaan korkea kaappi, sekä saman sarjan peilikaappi. Värinä tietystikkin harmaa. Jo aiemmin olen ellokselta tilannut kattoplafondin eteiseen ja kattovalon olohuoneeseen. Tuo olohuoneen valaisin on jo tullut, ja voi että kuinka se onkin kaunis. Eteisen plafondia vielä odotellaan, lupasivat toimituksen joulukuun alkuun. Toivotaan että sekin istuisi meille. Laitan kuvia  miltä tavarat näyttävät meillä kotona kunhan ne saadaan paikoilleen/löytävät paikkansa.

Tänään tulivat myös meidän sälekaihtimet, ihanaa! Ja näpäärästi meni kun ne käytiin heti aamusta paikoilleen asentamassa. Hetki varmaan menee että silmä tottuu niihin kun tähän asti on meillä ikkunat olleet ihan paljaat. Mutta on se ihanaa kun ei enään tarvitse miettiä missä vaihtaa vaattet ettei kaikki näy naapuriin tai kadulle. Nyt vielä verhotangot ja verhot niin johan taas muuttuu meillä kodin ilme. 

Tässä muutama nopsasti napattu kuva sälekaihtimista:

kiinni

auki

ylhäällä

Sälekaihtimet siis päälle asennettuina, koska väliin asentaminen ei meidän ikkunoihin 
onnistunut.Värinä valkoinen, materiaalina puu ja leveys 35mm normaalisti "palikan" 
leveys  25mm. Olen todella tyytyväinen näihinkin !