30.10.2012

Siivouspäivä !

Tänään oli pitkästä aikaa vapaapäivä töistä ja se menikin siivoillessa ja tavaroita paikoilleen laittaessa. Sähköjä puuttuu edelleen ja muitakin hommia kesken mutta nyt on edes siistiä ja tavarat alkaa pikku hiljaa löytämään paikkansa. Iltojen pimetessä sitä kyllä kummasti huomaa kaipaavansa valoa.. Kattovalot kun saisi vihdoin niin olisin erittäin onnellinen.

Kävimme myös tilaamassa  sälekaihtimet. Ihanaa ei enään tarvitse elää akvaariossa! Mitat paikallinen firma oli jo käyny ottamassa, muta hinta oli aika suolainen ja piti hetki pohtia ennenkuin uskalsi tilauksen tehdä. Eli nyt meille tulee kaikkiin keskikerroksen ikkunoihin 35mm leveät, valkoiset puusälekaihtimet ja päälle asennetuina, koska ikkunoihimmehan ei tietenkään onnistunut asennus ikkunan väliin. Pikku hiljaa saadaan tästä vielä kotoisampi koti. Tässä vielä kuvia:


362



 Kuten kuvista näkyy, niin paljon on vielä tekemistä. Verhot täytyisi hankkia, listoja laittaa, takka + muuri maalata... Kyllä tätä hommaa riittää! Vessalle ei alkuun pitänyt mitään tehdä kun se nyt menettelee, mutta lauantai iltana rupesin vähän tutkimaan ja kun selvisi että muovimaton alta löytyy lautalattia ja laminaattilevyn takaa ihan tasainen hyvä levysienä niin taidetaan sekin nytten rempata. Eli lankkulattia esiin ja saman väriseksi kuin eteisen, keittiön ja verannan lattia ja seiniin tapettia. Ihanaa, vaikka wc olikin siisti niin ei se kyllä kaunis ja silmää miellyttävä ollut! Siivouspäivä sujuu muuten paljon mukavammin kun laittaa hyvä musiikin pauhaamaan ja sen tahdissa siivoilee.

27.10.2012

Keittiö edistyy taas !


 Ihanaa.. Keittiössä tapahtu taas muutoksia. Meidän jääkaappi tuli! Alkuviikosta eivät vielä osanneet sanoa koska tulee, mutta yllätys oli iloinen kun heti keskiviikkona tulikin jo tieto että perjantaina jääkaappi on meillä. Vielä kattovalo paikoilleen ja pieniä juttuja kuten listojen laitto ja verhot ikkunaan niin meidän keittiö on valmis! Ja no onhan tuossa vielä noiden kolmen pinnatuolin maalaus viimeiseen kertaan, mutta se käy äkkiä kunhan se pieni aika siihen hommaan löytyy. Ensi viikonloppuna pääseekin testailemaan uutta keittiötä, kun naiset tulee kylään ja pidetään tortilla/leffailta. On se vaan ihanaa ollut nyt, kun on saanut tehdä kotiruokaa omassa keittiössä, ei enään hampurilaisia ja pizzaa iltapalaksi. Tässä muutama kuva uudesta jääkaapista paikallaan:


Loppuun täytyy vielä hehkuttaa toistakin nappiin mennyttä hankintaa. Kun kisu meille tuli niin tuli myös kissan "design" vessa Modkat . Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka hinta onkin päätä huimaava, niin itse kyllä maksaisin sen uudestaankin. Tosin me löysimme vähän käytettynä mustan ja saimme pikkuisen halvemmalla, mutta olihan se silti kallis, kun vertaa perus kissan vessoihin. Meillä ainakin kun on kaksi koiraa niin tämä on ainut minkä enään hyväksyn/hyväksyisin. Koirat eivät pääsee tonkimaan laatikolle eikä kissakaan potki hiekkoja pitkin poikin. Eli siis tuossa vessassa on ideana, että kissa kulkee katossa olevan luukun kautta. Siivoaminenkin on oikein helppoa. Jostain luin kokemuksia tästä ja joku oli laittanut että uroskissalle ehkä liian pieni ja ahdas mutta meidän himpulalle pikku nartulle on ainakin kelvannut. Alkuun olikin pesuvati ja tämä vierekkäin ja kahden ensimmäisen päivän jälkeen jo valitsikin modkatin ihan itse. Suosittelen.

Talvista ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Molla

21.10.2012

Koti

Vihdoin on sekä netti käytössä että kameran piuha tallessa, että saa kuvia koneelle.. Netti on jo hetken toiminut mokkulan avulla, mutta kameran piuha on ollut kadoksissa muuttolaatikoiden lo. Pari viikkoa oltu uudessa kodissa ja vaikka kaikki on vielä kesken ja täälä vallitsee aikamoinen sekasorto niin on se vaan ihanaa ola kotona! Tämän kaiken hässäkän keskellä meille vielä muutti 13viikkoinen kissanpentu. Hän sai nimeksen Molla ja toivotaan, että pitää hiiret poissa vintistä.Nyt vähän kuvia siitä miltä meillä nyt näyttää ja mitä täältä meidän kodista löytyy. Kuvia lähinnä vain keittiöstä, sillä muualla vieläkin sekaisempaa.. Palataan muihin huoneisiin kun saa tavaroita edes vähän paikoilleen.

keittiön komero



keittiön toinen puoli..



 .. ja toinen
tämä tuoli oli talolla, se vain verhoiltiin uudelleen

makuuhuone
Kirjoittaminen ei oikein tahdo sujua, kun Molla kiipeilee olalla ja yrittää kovasti auttaa kirjoittamisessa. Näytöllä liikkuvat kirjaimet ja kuvat sekä näppäimistön naputus tuntuvat olevan pikkuiselle vastustamattomat. Nyt järjestämään paikkoja ja sisustamaan. Palataan kuvien kera jahka täälä rupeaa tavarat löytämään paikkansa.

2.10.2012

Remonttia, remonttia

Remontti etenee ja muutto lähestyy. Vihdoin on saatu päivä muutolle, taino melkein. Viikonlopun aikana kuitenkin kimpsut ja kampsut muuttaa osoitetta, tätä on odotettu ! Keittiö näyttää siltä miltä pitääkin, sähkötöitä vielä niin on valoakin ja kodinkoneet toimii. Muissa huoneissa on tapetit vaihtunut ja nekin odottelee vielä sähkövetoja. Sähköthän meillä tuleekin pintavetoina, kun keittiö on ainut huone jonne asennettiin kipsilevyt. Ja onhan pintavetona tehdyt sähköt turvallisetkin. Muutamia juttuja on vielä sitten muuton jälkeen tehtävänä mutta aikalailla voisi sanoa, että viikonloppuna on ensimmäinen vaihe remontista valmis. Keskikerros onkin muuttunut täysin, lukuun ottamatta wc:tä, joka remontoidaan myöhemmässä vaiheessa. Kuvia tulee heti kun muistan kameran ottaa talolle mukaan.. Eli viimeistään viikonlopun jälkeen!